Kaki-MonChou Koningstaart Recepten / Zoete koek

Het is maar eens per jaar Koningsdag, dus dan mogen we best een beetje zondigen! Daarnaast is deze taart altijd nog een stuk gezonder dan alle kant en klare oranje suiker- en kleurstofbommen uit de supermarkt!
AH verkoopt kleine springvormpjes van 12cm. Een ideaal formaatje: iets lekkers bij de koffie maar niet nog dagen gebak eten omdat het zonde is om weg te gooien.

Ingrediënten

  • 3 volkorenbiscuitjes
  • 20 gr roomboter
  • 100 ml slagroom
  • 100 gr MonChou
  • ½ Kaki
  • 1 el honing
  • 3 tl agar-agar (kan vervangen worden door gelatine)

Laat de boter smelten, kruimel de koekjes fijn en meng dit met de boter. Doe de koekkruimels in je spingvorm en druk het aan met een lepel. Plaats je bodem vervolgens in de koelkast.

Klop de slagroom op. Snijd de ½ kaki in hele kleine stukjes. Voeg de kaki, MonChou, honing en agar-agar toe aan de slagroom. Schep het geheel om met een spatel. Haal de springvorm uit de koelkast en vul de springvorm.
Plaats je taartje minimaal twee uur in de koelkast.

Tip: Snijd de kaki door in de breedte. Er is daarna nog gemakkelijker een schijfje af te snijden om je decoratie van te maken.

Meer weten over agar-agar? Lees het op Culy.nl

Happy Kingsday!

Koningstaart


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *