Italiaanse tomatensoep Recepten / Soep

Met dit recept heb je binnen een half uurtje een gezonde soep op tafel! Dit recept is voor ongeveer 750 ml soep.

Ingrediënten:

  • 3 vleestomaten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 bouillonblokje (voor 250ml water)
  • 2 tl gedroogde tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Alpro cuisine (optioneel)

Snijd de ui en fruit deze in je soeppan met een klein beetje olijfolie. Ontvel de tomaten, verwijder het grootste deel van de zaden en snijd ze in stukken. Doe de tomaten, de zongedroogde tomaten, balsamico azijn, het bouillonblokje en tijm bij de ui in de pan. Voeg de teen knoflook in zijn geheel toe. Laat het geheel 20 minuutjes pruttelen. Verwijder de teen knoflook en maak de soep tot een glad geheel met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens 250 ml water toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel wat Alpro cuisine.

Buon appetito!

Tomatensoep


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *