Havermoutrepen Recepten / Zoete koek

Een recept voor gezonde koekiemonsters! Vrijwel alle voorverpakte tussendoortjes bevatten veel vet, tarwebloem en suiker. Ik probeer iedere week zelf iets te bakken om mee te nemen als tussendoortje. Vaak komt dat neer op bananenbrood of iets wat daarop lijkt, dus tijd voor wat variatie. Met dit recept maak je acht havermoutrepen.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 gram havermoutmeel
  • 30 gram gemengde noten
  • 6 gedroogde dadels
  • 15 gram roomboter
  • Een kopje heet water

Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Voeg een espressokopje heet water toe aan de dadels en laat ze 10 minuten wellen. Pureer de dadels vervolgens met de staafmixer, tot een plakkerig mengsel. Er mogen best nog een wat grove stukjes dadel in zitten. Doe de havermout, het havermoutmeel, het dadelprutje in een beslagkom. Smelt de boter en rol de noten fijn met een deegroller, voeg dit vervolgens toe aan het beslag en roer goed door. De repen snijd je pas na het bakken, dus stort al het beslag op een bakplaat met bakpapier of in een ingevet brownieblik. Druk het beslag goed aan met een lepel. Bak je koek 20 tot 25 minuten op een op 180°C voorverwarmde oven. Snijd de koek in repen na ongeveer 5 minuutjes afkoelen. Wacht niet te lang anders is de koek inmiddels te knapperig geworden en gaat hij brokkelen.

Natuurlijk bevat dit recept ook suiker en vet, maar ten opzichte van verpakte koeken is het zeker een stap in de goede richting!

 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Snacktime!

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *