Havermoutkoekjes met cranberries Recepten / Zoete koek

Koekjes haal ik meestal niet in huis, want als ze er zijn eet ik ze in no time op. Toch had ik ineens erg veel zin in een koekje bij de thee. Ik dook de keuken in, hierbij het resultaat. Probleempje; deze koekjes ‘moeten’ ook op.

Met dit recept bak je ongeveer 15 havermoutkoekjes.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 50 gram havermoutmeel
  • 50 gram dadels (ontpit)
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram cranberries
  • 1 ei

Vermaal de dadels in een keukenmachine. Doe de boter heel kort in de magnetron op de ontdooistand, dan is het gemakkelijker door het beslag te kneden. Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en kneed het beslag tot één geheel. Bedek de bakplaat met bakpapier. Maak kleine bolletjes beslag en druk ze plat tot ronde koekjes. Bak de koekjes in 20 tot 25 minuten goudbruin in een op 180°C voorverwarmde oven.

Tip: doe havermout in de keukenmachine of blender en je krijgt havermoutmeel.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Havermoutkoekjes-cranberries


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *