Havermout pindakoeken met vijgen Recepten / Zoete koek

Nadat ik in een café een mini pindakoekje bij de koffie kreeg wist ik meteen, dit ga ik ook maken. De eerste versie zag er prachtig uit toen ze de oven uit kwamen. De smaak was helaas wat minder, te veel meel en te weinig zoet. Een prachtig ogend misbaksel. Gelukkig kan ik jullie een versie twee presenteren.

Met dit recept maak je zes pindakoeken.

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 50 gram volkorenmeel
  • 50 gram ongezouten pinda’s
  • 5 gedroogde vijgen
  • 3 el honing
  • 25 gram roomboter
  • Snufje kaneel

Hak tweederde van de pinda’s fijn met een groot mes op een snijplank. Snijd de vijgen in kleine stukjes. Doe de gehakte pinda’s,  vijgen, havermout, volkorenmeel, roomboter (op kamertemperatuur), honing en kaneel in een beslagkom. Kneed tot je een mooi deeg hebt. Verdeel je koekjesdeeg in zeg gelijke bolletjes. Druk de bolletjes plat tot een koekje tussen je handpalmen. Leg de koeken op een met bakpapier bedekte bakplaat. Druk de laatste pinda’s in de koeken.

Bak de koeken goudbruin in 20 tot 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. De koeken zijn het lekkerst als ze helemaal afgekoeld zijn.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *