Havermout met peer, pecannoten en pompoenpitten Ontbijt / Recepten

Gevarieerd eten is het voorschrift. De ene dag is het yoghurt met muesli en banaan, de volgende dag is het yoghurt met muesli en frambozen. Of is dat niet wat men bedoeld met variatie? Niet snel wijk ik ’s ochtends van mijn vaste ritueel, behalve als er wat meer tijd is. Dan kan ik het aan mijn vertrouwde bakje yoghurt te verruilen voor iets anders. In het weekend ga ik het liefst voor pannenkoekjes, op donderdag als ik thuis aan mijn blog werk gaat een receptje met havermout er wel in.

Normaal ben ik niet zo’n peer fan, behalve als je peren verwarmt vind ik ze wel oké. Peer door de havermout, zou dat kunnen? Experiment geslaagd. Hierbij het recept voor één peren-havermoutje.

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 rijpe peer
  • 30 gram haverout
  • 10 gram pecannoten
  • 1 el pompoenpitten
  • Snufje kaneel

Schil de peer en snijd de peer in kleine stukjes. Doe de peer, havermout, melk, een een snufje kaneel in een steelpannetje. Laat het geheel op laag vuur opwarmen, roer regelmatig door. Je ontbijt is bijna klaar zodra de structuur veranderd is in pap. Verkruimel het grootste deel van de noten en roer dit door de pap en schep het in een schaaltje. Garneer met de laatste pecannoten en de pompoenpitten.

Eet smakelijk!

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *