Kurkuma popcorn Recepten / Snacks

Het heldere gele specerij kurkuma is hot! Kurkuma is net als gember al honderden jaren onmisbaar in de Aziatische keuken, het is een basis ingrediënt voor currygerechten. Eindelijk begint het westen dit typisch specerij (net als gember is kurkuma in originele vorm ook een wortel) ook te ontdekken.

Gezondheidsvoordelen

Kurkuma wordt in Azië ‘het heilige poeder’ genoemd, dat is niet voor niets: het kent een hoop gezondheidsvoordelen. De stof curcumine in dit specerij is het grote wondermiddel: het heeft een ontstekingsremmende werking, boost het immuunsysteem, werkt bloedsuikerspiegel verlagend, draagt bij aan vertering van vetten, gaat maagpijn tegen en geeft verlichting bij een opgeblazen gevoel. Halleluja! Gebruik kurkuma in combinatie met olie en zwarte peper, dit zorgt voor betere opname. Het specerij is instabiel bij hoge temperaturen, om deze reden voeg ik het als laatste toe in onderstaand recept. Wil je echt flink profiteren van dit wondermiddeltje, dan is de aanbevolen hoeveelheid 1 tot 3 theelepels per dag. Conclusie: kurkuma mag dus niet ontbreken in je keuken!

Let op: Tijdens de zwangerschap, bij het geven van borstvoeding of gebruik van bloedverdunners wordt het gebruik van kurkuma afgeraden.

Ingrediënten:

  • Maïskorrels
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Kurkuma

Doe wat olijfolie in een pan. Voeg wat peper en een klein beetje zout toe aan de olie. Doe de maïskorrels in de pan, zorg dat je nooit meer korrels in je pan hebt liggen dan één laagje op de bodem. Let op: het lijkt weinig, maar je maakt al snel een berg popcorn. Draai het vuur zodra je geplof hoort wat naar beneden, schud af en toe een beetje met de pan. Wanneer je bijna niets meer hoort draai het vuur uit. Laat de pan nog even dicht, want als je te snel bent poft de popcorn nog uit de pan. Voeg tot slot een beetje kurkuma toe en schud nogmaals met de pan om alles te mengen.

Klaar, snacken maar!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Kurkuma-popcorn-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *