Groente met nasi Diner / Recepten

Nasi of bami? Nasi, want als je dat maakt met zilvervliesrijst zijn de voedingswaarde van je gerecht veel beter. Nasi en bami van de Chinees, daar hebben we het gewoon niet over. Vaak bestaat nasi voor het grootste deel uit rijst, wat eigenlijk toch een beetje jammer is als je denkt een goede maaltijd op tafel te zetten. Dus ik draaide het eens om: groente met nasi. Uiteindelijk is het de kruidenmix die je gerecht tot nasi maakt, dus je mist de grote hoeveelheid rijst niet.

Dit is een gerecht voor twee personen.

Ingrediënten

  • 450 gram nasigroente
  • 1 grote kipfilet
  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 zakje nasi kruidenmix
  • 2 el ketjap
  • Cassave kroepoek
  • Augurkjes

Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een wokpan. Voeg het nasigroente pakket toe. Ik gebruikte maar een halve rode peper uit het pakket. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Dit lijkt erg weinig, maar het totale gerecht is ruim voldoende. Laat de kruidenmix in tussentijd wellen in een beetje heet water.

Kluts de eieren in een schaaltje en bak er vervolgens een omelet van. Snijd vervolgens de omelet in reepjes. Voeg de omelet reepjes, rijst en kruidenmix toe aan de groente en de kip. Breng op smaak met een klein beetje ketjap.

Serveer met augurkjes en cassavekroepoek.
Sambal bij?!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *