Nasi met veel groente Diner / Recepten

Nasi of bami? Nasi, want als je dat maakt met zilvervliesrijst zijn de voedingswaarde van je gerecht veel beter. De bakjes van de Chinees, daar hebben we het gewoon niet over. Vaak bestaat dit gerecht voor het grootste deel uit rijst, wat eigenlijk toch een beetje jammer is als je denkt een goede maaltijd op tafel te zetten.

Nasi met veel groente en weinig rijst

Wanneer ik nasi maak is dat, omdat ik een snelle maaltijd op tafel wil zetten of wanneer ik voor twee dagen kook. Om aan je dagelijkse portie groente te komen, zou je er eigenlijk een extra gerecht bij moeten serveren. Niet helemaal wat ik in gedachten heb als ik snel aan tafel wil zitten. De kruidenmix is het wat je gerecht tot nasi maakt, daarom draaide ik het eens om. Door de verhouding groente en rijst om te draaien zet je een gerecht op tafel waarvan de voedingswaarden een stuk beter zijn, groente met nasi dus. Schrik niet bij het afwegen van de rijst, dit is echt niet te weinig.

Dit is een gerecht voor twee personen.

Ingrediënten

  • 450 gram nasigroente
  • 1 grote kipfilet
  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 zakje nasi kruidenmix
  • 2 el ketjap
  • Cassave kroepoek
  • Augurkjes
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een wokpan. Laat de kruidenmix in tussentijd wellen in een beetje heet water.
  2. Voeg als de kipblokjes gaar zijn het nasigroente pakket toe. Ik gebruikte maar een halve rode peper uit het pakket.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  4. Kluts de eieren in een schaaltje en bak er vervolgens een omelet van. Snijd vervolgens de omelet in reepjes.
  5. Voeg de omelet reepjes, rijst en kruidenmix toe aan de groente en de kip.
  6. Breng op smaak met een klein beetje ketjap.

Serveer met augurkjes en cassava kroepoek.
Sambal bij?!

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram

Nasi met veel groente en weinig rijst


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *