Granita van watermeloen Hapjes & drankjes / Recepten

De oorsprong van granita ligt in Sicilië, het prachtige eiland waar ik eerder dit jaar was. In het Delhaize Magazine zag ik allerlei granita’s staan. Deze waren zoals het originele recept op basis van suiker, water en een smaakje. Dat smaakje kan van alles zijn, fruit maar ook koffie bijvoorbeeld. Ik besloot Sicilië even in huis te halen en een gezonde versie van dit dessert te maken. Granita doet me een beetje denken aan Slush Puppie, maar dan met een betere smaak en je kunt de ranja er niet zomaar uitzuigen.

Ingrediënten

  • ± 500 gram watermeloen
  • ½ limoen
  • Agave siroop (optioneel)

Pureer de watermeloen met een staafmixer, maar niet te fijn – er mag nog best wat structuur in zitten. Voeg het sap van een halve limoen toe en eventueel wat agave siroop. Giet je meloenpulp in een bak en plaats hem in de vriezer. Roer ongeveer elk half uur een keer door met een vork, na twee tot drie uur is je granita klaar.

Ben je net zo’n slimmerik als ik en vergeet je de granita in de vriezer… Zet hem dan een half uurtje voordat je het dessert wilt serveren uit de vriezer. Maak de bevroren meloen los met een vork om de juiste structuur te krijgen.
Granita ziet er extra leuk uit als je het in glaasjes serveert.

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Granita, granitaaaahaa

Hanneke Kuipers

Comments

  1. Ik ga het eens uitproberen. Lijkt me lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *