Gevulde courgette met cottage cheese en tomaat Diner / Recepten

Een recept met een flinke portie groente, laag in calorieën en nog smaakvol ook. Klinkt goed toch?!

Regelmatig kom ik erachter dat mijn eiwit inname niet voldoende is. Dus bedacht ik een recept waarmee ik wat extra eiwitten aan de avondmaaltijd toe kon voegen. Bij deze gevulde courgette serveerde ik een stukje kipfilet gekruid met paprikapoeder, peper en zout. Gebruik een halve courgette per persoon.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 160 tot 200 gram cottage cheese
  • Tomaatjes
  • 1 sjalot
  • Cayennepeper
  • Zwarte peper

Snijd de courgette door in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepeltje. Snipper de sjalot en meng deze met de cottage cheese in een schaaltje. Breng op smaak met cayennepeper en zwarte peper. Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul ze met cottage cheese en dek af met plakjes tomaat. Schuif de ovenschaal 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Gevulde-courgette-cottage-cheese-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *