Gepofte zoete aardappel met tomaat, avocado en geitenkaas Diner / Recepten

Dit is om meerdere reden een erg goed idee. Het kost weinig moeite, je hebt een flinke portie groenten op je bord en daarnaast is het nog erg lekker ook!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 200 gram trostomaten
  • ½ avocado
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Pijnboompitten
  • 1 el appelazijn
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper

Was de zoete aardappels en verwijder eventuele oneffenheden. Prik met een vork gaatjes in de aardappels en besprenkel ze met wat olijfolie. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie en gaar ze in ongeveer 45 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Snijd in tussentijd de tomaten en avocado. Voeg appelazijn, een beetje olijfolie, Italiaanse kruiden en peper toe. Schep het geheel goed om zodat de smaken zich kunnen mengen.

Haal de aardappels uit het aluminiumfolie en snijd ze open. Vul ze met het tomaat-avocado mengsel. Brokkel de geitenkaas eroverheen, voeg tot slot wat pijnboompitten toe.

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Zoete-aardappel-tomaat-avocado-geitenkaas2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Nog een avocado halen, dan kunnen we dat vanavond gaan eten. 😄 Merci!

  2. Ziet er heerlijk uit, ik hou echt van dit soort recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *