Drie dubbele chocolade brownie met amandelen Recepten / Zoete koek

Wellicht zul je nu denken hoe kan dit nog enigszins gezond zijn? Het klinkt een beetje eng, maar deze brownie is gebakken met zwarte bonen. Het recept bevat dus geen bloem en boter als basisproducten. Het grootste deel van het beslag bestaat uit zwarte bonen, de bonen zijn eiwit- en vezelrijk en vetarm daardoor is dit recept heel wat gezonder dan de traditionele brownie recepten. Ik zweer het je, je proeft ze niet die zwarte bonen!

Chocolade maakt gelukkig

Er zijn enorm veel artikelen geschreven over dat het eten van chocolade gelukkig maakt. Dit komt omdat er endorfine vrij komt bij het eten van chocolade. Waar ik dit endorfine verhaal vandaan haal? Als Willem Wever het zegt is het waar toch?! Je gelukkig voelen staat in verbinding met je gezondheid, dus drie dubbele chocolade brownie is extra gezond.

Dit recept is goed voor ongeveer 12 stukken brownie.

Ingrediënten

  • 530 gram zwarte bonen (uitlek gewicht van 2 blikken)
  • 200 gram dadels
  • 4 eieren
  • 100 gram cacaopoeder
  • 80 gram amandelen
  • 8 el hagelslag puur
  • 30 gram witte chocolade
  • 2 zakjes bakpoeder
  • Amandelschaafsel
  1. Wel de dadels een kwartier in heet water. Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze goed uitlekken.
  2. Hak de amandelen in grove stukken met een scherp mes.
  3. Mix de bonen, dadels (afgegoten), eieren en het cacaopoeder in de keukenmachine tot een mooi beslag.
  4. Doe het beslag in een beslagkom en schep er vervolgens de hagelslag en gehakte amandelen doorheen met een spatel.
  5. Zeef het bakpoeder boven de beslagkom en schep het beslag vervolgens om. Je merkt direct dat het beslag wat luchtiger begint te worden.
  6. Giet het beslag in een ingevet brownie bakblik. Voeg tot slot het amandelschaafsel toe.
  7. Bak de brownie in 25-30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de brownie al gaar is. De brownie mag nog een klein beetje plakkerig zijn in het midden.
  8. Haal de brownie uit het bakblik, wacht met de witte chocolade topping aanbrengen tot de brownie helemaal is afgekoeld.
  9. Smelt de witte chocolade au bain marie en maak met een lepeltje strepen over de brownie.

 

Tip: zeg tegen je testpanel altijd pas nadat ze de brownie op hebben dat er zwarte bonen in het recept zitten om vooroordelen te voorkomen.

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *