Crumble met rabarber Nagerecht / Recepten

Het is weer de tijd van het jaar voor rabarber. En daar ben ik HEEL blij mee. Het eenvoudigste is om er compote van te maken, maar ik deed net wat meer moeite en maakte een heerlijke crumble als nagerecht. Van dit gerecht kun je met twee tot drie personen eten.

Crumble to be

Ingrediënten

  • 1 stelen rabarber
  • 1 appel
  • 4 aardbeien
  • 3 medjoul dadels
  • 3 el palmsuiker
  • 80 gr speltmeel
  • 50 gr roomboter
  • 3 el palm suiker

Leg eerst de boter uit de koelkast, zodat deze wat zachter kan worden. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Breng de appel alvast aan de kook met een klein bodempje water. Was en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3cm, voeg deze toe aan de appel. Was de aardbeien en snijd deze door. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en doe ze gelijktijdig met de aardbeien in de pan. Laat het geheel 10 minuten koken. Roer even met een vork, als je ziet dat de rabarber daardoor uit elkaar valt en er compote begint te ontstaan haal je de pan van het vuur. Kook het niet te ver door, want het gaat ook nog een tijdje de oven in. Voeg tot slot de honing toe en giet het geheel in een ovenschaaltje.

Kneed de boter, het meel en de palmsuiker tot je kruimels krijgt. Top je ovenschaal af met deze kruimels.

Plaats de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Laat je crumble minimaal 5 tot 10 minuten staan, anders is hij te heet en dat gaat ten koste van de smaak. Koud smaakt de crumble erg lekker!
 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Crumble met rabarber


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *