Couscous salade met feta en blauwe bessen Recepten / Salade

Couscous had nooit mijn voorkeur, omdat ik niet eerder een volkorenvariant gevonden had. Het standaard product bevat erg weinig voedingsvezel ten opzicht van de hoeveelheid koolhydraten.

De wat donkerdere kleur van de couscous trok mijn aandacht in het schap. Na het lezen van het etiket blijkt de biologische spelt couscous van AH volkoren te zijn. Deze variant bevat dubbel zoveel vezels dan de normale variant. Tijd voor een couscous première op mijn website.

Ingrediënten

  • 75 gram eikenbladsla
  • 75 gram feta
  • 50 gram blauwe bessen
  • ½ koffiekopje spelt couscous
  • ¼ komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el citoensap
  • 1 el olijfolie
  • Honing
  • Peper & zout

Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Giet de couscous af en spoel af met koud water. Zorg dat de couscous goed afgekoeld is voordat je er een salade van maakt.

Maak de dressing door de balsamico azijn, citroensap en olijfolie te mengen met peper, zout en honing naar smaak. Voeg de dressing toe aan de couscous. Meng de couscous met de sla in een schaal. Snijd de komkommer en rode ui en voeg deze ook toe. Tot slot voeg je de blauwe bessen en verkruimelde feta toe aan de salade.
 
Tip: serveer met een stukje vlees en je hebt een heerlijke snelle maaltijd.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

Couscous-salade-feta-blauwe-bessen-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *