Courgettepasta met pesto en kip Diner / Recepten

Pasta van courgette, net even wat anders dan een traditionele pasta. Wanneer je een dagje wat minder koolhydraten wilt eten een zeer geschikt recept. Daarnaast bevat je maaltijd direct een flinke portie groente. Nog een reden om courgettepasta te eten is dat ik de Spirelli die ik gebruik om slierten te snijden gewoon erg leuk speelgoed vind 😉 Je kunt ook een julienne schiller gebruiken, deze is wat goedkoper in aanschaf.

Ingrediënten

  • 1-1½ courgette
  • 1 kipfilet
  • ½ bakje champignons
  • 10 cherry tomaatjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke el rode pesto
  • 5 blaadjes basilicum
  • Grana Padano
  • 1 handje pijnboompitten
  • Zwarte peper

Maak slierten van de courgette. Snijd de kip en champignons in kleine stukjes. Bak de kip gaar in een beetje olie, voeg de champignons toe. Halveer de cherry tomaten en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze vervolgens in de pan. Scheur de blaadjes basilicum in kleine stukjes, voeg dit samen met de geperste knoflook en pesto toe. Doet tot slot de courgette slieren toe en roerbak het geheel kort. De courgette slierten mogen nog best een beetje knapperig blijven. Wanneer je de courgette te lang mee bakt komt er veel vocht vrij. Breng je gerecht eventueel op smaak met wat peper. Serveer de pasta met wat Grana Padano en pijnboompitten.

Tip: Serveer een stukje donker stokbrood of breekbrood bij dit gerecht.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Courgettepasta met pesto en kip


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *