Chocolate chip cookies Recepten / Zoete koek

Chocolate chip cookies ik ben er dol op, maar ik vind de meeste varianten veel te zoet of ze hebben weinig bite. Toen ik tijdens het boodschappen doen bij Lidl chocolate chips tegen kwam kon ik aan de slag.

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 50 gram volkorenmeel
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram suiker
  • 25 gram chocolate chips
  • 1 ei

Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Doe de boter, suiker en het ei in een kom en klop dit een minuutje met de mixer. Voeg vervolgens het meel toe en klop nog even door op de laagste stand. Roer met een houtenlepel de chocolate chips en havermout door het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier, maak tien tot twaalf bolletjes van het beslag en druk ze plat tot mooie ronde koekjes op de bakplaat. schuif de koekje 20 tot 25 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. De koekjes worden het mooiste als je ze na ongeveer 15 minuten omkeert.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

chocolate-chip-cookie-havermout-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *