Chocolade koekjes Recepten / Zoete koek

Koekjes, ik ben er dol op en vooral bij de koffie. De koekjes in de supermarkt zijn meestal gemaakt met bloem en bevatten veel suiker. Ik ben aan het expirimenteren gegaan om zelf vezelrijke koekjes te bakken. En dat is gelukt!

Een tijdje geleden kreeg ik proteine blends thuis gestuurd van Enjoy Natural. Er zijn drie varianten: baobab, moringa en cacao. Die laatste viel bij mij het meeste in de smaak en heb ik daarom in het onderstaande recept verwerkt. Wat me opviel aan de blends is dat zodra je de potten opendraait een hele pure geur ruikt en geen chemische lucht ruikt.
Enjoy-Natural
Wat ik erg mooi vind aan dit product is niet alleen dat ze natuurlijke plant based producten gebruiken, maar ook de missie van het bedrijf wat er achter zit. Ze stimuleren de economische ontwikkeling in Afrika en geven boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zo wordt benodigde warmte bijvoorbeeld opgewekt met zonnepanelen.

Enjoy Natural maakt proteine blends en geen eiwitshakes. De blends bevatten meer dan eiwitten, aan iedere blend is een eigen soort powerfood toegevoegd. Zo bevat cacao veel magnesium, dit is belangrijk voor de werking van het zenuwstelsel en maakt je alerter.

Met dit recept kun je chocolade koekjes eten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

  • 75 gram havermoutmeel
  • 75 gram boekweitmeel
  • 1 banaan
  • 4 medjoul dadels
  • 40 gram kokosolie (gesmolten)
  • 3 el cacao
  • 3 el lijnzaad
  • 6 el Enjoy Natural cacao blend
  • 1 el honing
  • 1 losgeklopt ei (optioneel)
  • kokosrap (optioneel)

Doe het meel in een beslagkom. Snijd de banaan in kleine stukjes en voeg dit toe aan het meel. Ontpit de dadels en snijd ze klein en voeg ze ook toe aan de beslagkom. Voeg vervolgens de cacao, lijnzaad, cacao blend, honing en tot slot de gesmolten kokosolie toe. Prak de stukjes banaan met een vork in je beslagkom. Kneed daarna het deeg tot je één massa krijgt. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en neem kleine bolletjes deeg en plet ze tot koekjes. Optioneel kun je de koekjes insmeren met wat ei en daar wat kokosrasp overheen strooien.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *