Chiapudding met skyr en frambozen Ontbijt / Recepten

Ik ben echt fan van leuke puddinkjes met verschillende gekleurde laagjes. Denk je nu ook direct aan vlaflip? Dat kan dus helaas niet door als een goed ontbijt, daarom heb ik wat anders verzonnen.

Ik probeer het ontbijt te beginnen met een flinke portie eiwitten en wat fruit voor de vitamientjes. Ik probeer niet te veel koolhydraten te eten, omdat deze gedurende de rest van de dag meestal voor het oprapen liggen. Een flinke portie eiwitten zorgt ervoor dat je wel een tijdje een verzadigd gevoel hebt. Chiapudding en skyr vind ik daarom een ideale combinatie, wat frambozen omdat deze altijd wel in huis zijn. Tot slot wat ontbijtgranen voor een lekkere bite. Met dit ontbijt kun je de komende uurtjes wel vooruit!

Dit recept is voor twee ontbijtjes.

Ingrediënten

  • 350 gram skyr vanille
  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gram frambozen (diepvries)
  • 2 el chiazaad
  • 2 el ontbijtgranen

Voorbereiding

  1. Doe de amandelmelk in een afsluitbaar bakje op de avond voordat je dit ontbijt wilt gaan eten.
  2. Roer voordat je naar bed gaat nog even door het bakje zodat je geen klontjes krijgt.

Bereiding

  1. Verdeel de skyr over twee glazen.
  2. Prak de frambozen in een schaaltje en schep een laagje frambozenpuree over de skyr.
  3. Verdeel de chiapudding over de glaasjes en voeg vervolgens de laatste frambozenpuree toe.
  4. Voeg tot slot twee schepjes ontbijtgranen.

 

Volg me op Facebook | Twitter | Instagram


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *