Cannellini-muesli cake met rozijnen Recepten / Zoete koek

Een nieuwe aflevering van bakken met bonen. Zodra ik dat blik open doet denk ik altijd ‘wat ga ik toch doen’. Tijd om de ‘wat de boer niet kent mindset’ uit te schakelen en te denken aan het eindresultaat. Een heerlijke zoete muesli cake met prima macro’s. Ja dan kun je dus een extra groot stuk nemen.

Cannellini bonen zijn witte bonen afkomstig uit Italië, ze hebben een licht nootachtige smaak. Je proeft in de cake dan ook niets van de bonen hooguit de nootachtige smaak, maar dat past natuurlijk prima bij muesli, rozijnen en kaneel. Ik gebruik bonen uit blik, waarom? Omdat ik te lui en ongeduldig ben gedroogde bonen uren te laten weken.

 
Ingrediënten

  • 250 gram cannellini bonen (uitgelekt gewicht)
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 60 gram muesli
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden

Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en laat ze vervolgens goed uitlekken. Doe de bonen, rozijnen, eieren, kaneel en koekkruiden in de blender of keukenmachine. Maal tot de bonen helemaal fijn zijn, de rozijnen hoeven niet helemaal vermalen te zijn. Doe het bonenmengsel in een beslagkom en meng er 50 gram van de muesli, het meel en bakpoeder doorheen.

Neem een springvorm van 18 cm doorsnede en bedek de bodem met een laagje bakpapier. Spray de randen van de springvorm in met een beetje baking spray (invetten met boter kan ook) en doe je beslag in de springvorm. Strooi de overige muesli over je cake. Bak de cake 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Even met een satéprikker testen of de binnenkant al gaar is.

 
Tip: Neem muesli met een smaakje voor een extra twist. Ik gebruikte muesli met gedroogde stukjes appel.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Cannellini-cake-muesli-rozijnen-1


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Wat een leuk recept dit! Die ga ik zeker onthouden 🙂 Dankjewel! Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *