Bosbessen-appel crumble Nagerecht / Recepten

Het perfecte dessert wanneer de koelkast vrij leeg is. Appels, diepvries fruit, havermout, noten en honing zijn bij ons namelijk altijd in huis. Het recept is geïnspireerd op de ‘bosbessen met crumble’ uit het boek ‘Puur Eten dat je gelukkig maakt‘ van Pascale Naessens. Hierbij het recept voor twee personen.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • bosbessen
  • 25 gram havermout
  • 15 gram noten
  • Een handje pitten/zaden (optioneel)
  • Limoensap
  • Honing

Je hebt twee kleine ovenschaaltjes nodig. Heb je geen kleine ovenschaaltjes? Een hele goede reden om een keer flink te zondigen en crème brûlée te eten. De schaaltjes zijn namelijk erg handig!

Meng de havermout, de honing, de nootjes (verkruimeld) en pitten/zaden in een schaaltje. Voeg evt. een beetje kaneel toe. Zorg dat de havermout een beetje plakkerig is, maar niet zwemt in de honing. Ik gebruikte pecan noten, amandelschaafsel, chia zaad en zonnebloempitten. Snijd de appel in stukjes, meng hem met de bessen in je schaaltje. Sprenkel er een klein beetje limoensap over. Zorg dat de schaaltjes tot de rand gevuld zijn met fruit. Dek het schaaltje af met het havermoutmengsel. Zet de schaaltjes vijftien tot twintig minuutjes in de oven op 200°C, laat je crumble nog 5 minuutjes afkoelen.

Ready to crumble!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Bosbessen-appel crumble


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *