Bloemkoolpap met frambozen en muesli Lunch / Ontbijt / Recepten

Eens, het klinkt vreselijk eng/vies/bluh! Maar de foto maakt al veel goed toch?! Een half jaar geleden kwam ik voor het eerst een recept voor bloemkoolpap tegen. Ik kon me er niks bij voorstellen, maar nadat het op steeds meer plaatsen opdook maakte het me toch nieuwsgierig.

Toen een halve bloemkool me vanuit de koelkast me vragend aankeek of ik nog iets met hem ging doen moest het er toch maar eens van komen. Natuurlijk smaakt het niet naar pannenkoeken, poffertjes of een vanille ijsje, maar ook zeker niet vies. Wanneer je ook niet van warme havermout of iets dergelijks houdt zou ik het niet aanraden, maar anders is het zeker waard je angst te overwinnen! Mooie bijkomstigheid je portie groente voor vandaag, dat heb je in één klap binnen. Voor fanatieke sporters die ook walgen van shakes is dit een mooi recept om je proteïne blend aan toe te voegen. Zelf gebruikte ik hiervoor Smart Protein Vanilla Milkshake. Fanatieke niet-sporter zoet het recept met wat honing.

Ingrediënten

  • 300-325 gram bloemkool
  • 120 ml Alpro Almond Coconut
  • 50 gram frambozen (diepvries)
  • 15 gram muesli
  • Proteine blend of honing
  • Kaneel

Kook bloemkool beetgaar en giet af. Voeg de plantaardige melk toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Roer vervolgens met een vork een snufje kaneel en proteïne of honing door je pap. Garneer met muesli en frambozen.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Bloemkoolpap-met-proteine-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *