Bietensoep met spekjes Recepten / Soep

Rode bieten zijn super gezond, dus wanneer je denkt dat je lichaam wel een boost kan gebruiken zet deze gevulde soep op tafel. Om het recept wat spannender te maken heb ik spekjes toegevoegd. Met dit recept maak je ongeveer 1,5 liter soep.

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte rode bietjes
  • 750 ml water
  • 124 gram magere spekreepjes
  • 2 uien
  • 1 el Blue Band Finesse voor verrijken
  • 1 tl sambal
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 bouillonblokje
  • Zwarte peper

Snijd de uien in stukken. Doe de bietjes, het water, de uien, de sambal, de rozemarijn en het boullionblokje (voor 0,5 liter) in een pan en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken. Bak in tussentijd de spekjes af in een koekenpan. Leg de spekjes na het bakken nog even op een bordje met wat keukenpapier, zodat je niet al het vet in je soep krijgt.

Pureer de soep met een staafmixer, voeg de Blue Band Finesse en de spekjes toe. Breng de soep op smaak met wat zwarte peper.

 

Tip: is de soep te flauw voeg eventueel nog een half bouillonblokje toe. De spekjes bevatten veel zout, dus wanneer je dat direct doet kan het zijn dat de soep te zout wordt.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Bietensoep-spekjes-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *