Bananencake met perzik Recepten / Zoete koek

Een tijd lang bakte ik bijna wekelijks bananenbrood, maar ineens was de motivatie ver te zoeken en bleven de bakblikken in de kast. Het was zelfs zo lang geleden dat het enige meel waarvan de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken was boekweitmeel was, dus een ongepland experiment.

Dit recept is wat minder verantwoord dan bananenbrood, maar lang niet zo slecht als een normale cake. Je kunt je bezoek dit dus gerust voorschotelen bij de koffie zonder dat ze denken dat je één of andere fitte freddie bent.


Ingrediënten

  • 250 gram boekweitmeel
  • 2 grote (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 40 gram roomboter
  • 1 perzik
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet de boter heel even in de oven zodat deze wat zachter kan worden. Snijd de perzik in kleine stukjes.

Breek de banaan in stukken en prak de stukken een beetje met een vork. Voeg het meel, de eieren en vanillesuiker toe. Meng het beslag met een mixer met deeghaken. Voeg de boter en het bakpoeder toe en mix het beslag nog even. Schep tot slot de stukjes perzik erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en plaats de cake 50 tot 60 minuten in de oven.

De verleiding is groot, maar de cake is echt het lekkerste als hij helemaal afgekoeld is.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
boekweit-banaan-cake-perzik-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *