Bananenbrood-muffins Ontbijt / Recepten / Zoete koek

Eerder ging ik op een regenachtige dag boodschappen doen bij Delhaize. In het Delhaize Magazine zag ik een foto van een recept voor bananenbrood. Bij het zien van deze foto wist ik zeker dat ik dit recept zelf een keer moest gaan maken.

Foto in Delhaize Magazine

Echter vond ik het lastig me aan het recept te houden en had geen zin om een enorm bananenbrood te bakken. Ik besloot van alles ongeveer de helft te nemen en er muffins van te maken.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 grote rijpe banaan
  • 50 gram bosbessen
  • 35 gram walnoten
  • 35 gram pecan noten
  • 50 gram amandelmeel
  • 55 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • Snufje zout

Mix de havermout fijn tot meel in de blender. Meng het havermoutmeel met het amandelpoeder, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en prak de banaan er doorheen. Houdt 20 gram noten apart voor de garnering, kruimel de rest door het beslag. Schep tot slot voorzichtig de bosbessen door het beslag.

Dit recept bevat geen toegevoegd vet, daarom kun je het beste silicone muffinvormpjes gebruiken. Plaats de vormpjes in een bakblik en spuit ze in met baking spray. Schep het beslag in de vormpjes en garneer met de overige noten. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

Het originele recept vind je op de website van Delhaize.
Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Bananenbrood muffins


Hanneke Kuipers

Comments

  1. […] Bananenbrood muffins met blauwe bessen en noten Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Ik kwam een heerlijke recept tegen in een boekje van Delhaize, halveerde de ingrediënten en maakte muffins in plaats van een heel bananenbrood. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *