Bananenbrood met havermout en chocolade Recepten / Zoete koek

Eén van mijn favoriete tussendoortjes is bananenbrood. Vaak bak ik het op zondag zodat ik ook op werkdagen nog wat over heb om mee te nemen. Iedere keer hetzelfde recept gebruiken zou saai zijn, vandaag een extra feestelijke variant met chocolade.

Ingrediënten

  • 250 gram havermoutmeel
  • 2 grote rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 5 dadels
  • 3 el (intens) pure hagelslag
  • 2 el cacao nibs
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder

Snijd de bananen in plakjes. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes of maal ze met de keukenmachine. Doe de plakjes banaan, het havermoutmeel, de dadels, eieren, cacaopoeder en bakpoeder in een beslagkom. Roer het geheel goed door met een houtenlepel tot je en mooi beslag krijgt. Spatel tenslotte de cacao nibs en de hagelslag door het beslag. Schep het beslag in een ingevet bakblik. Strooi eventueel nog wat cacao nibs op je bananenbrood. Bak het bananenbrood in 30 tot 40 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

 
Ook zo dol op bananenbrood? Bekijk ook het recept voor bananenbrood-muffins met bosbessen en noten.
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Havermout-bananenbrood-chocolade-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *