Bananenbrood met Griekse yoghurt, walnoten en honing Recepten / Zoete koek

Terwijl ik aan een toetje van Griekse yoghurt met walnoten, honing en banaan zat bedacht ik me dat dit ook een mooie combinatie zou zijn om eens een bananenbrood van te bakken. Een paar dagen later was het tijd om te testen of dit idee zo briljant was als het me leek. Er staan heel wat recepten van bananenbrood op mijn website, maar dit recept is op dit moment echt mijn favoriet!

Door het gebruik van volkorenmeel in plaats van havermout is de structuur wat luchtiger en iets meer als cake. Ik zou zeggen duik de keuken in!

Ingrediënten

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 300 gram volkoren tarwemeel
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 4 el honing
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Leg een stukje banaan en een paar walnoten apart om later je bananenbrood mee te garneren. Breek de bananen in stukken en doe de stukken in een beslagkom. Doe vervolgens ook het meel, de Griekse yoghurt, eieren, honing, bakpoeder en kaneel in de beslagkom. Roer het geheel goed door met een houtenlepel tot je en mooi beslag krijgt. Breek de walnoten in stukjes en voeg ze toe aan het beslag. Schep het beslag in een ingevet bakblik en garneer met walnoten en plakjes banaan. Bak het bananenbrood in 30 tot 40 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

Tip: Gebruik een stevige (vette) variant Griekse yoghurt, voor het mooiste beslag en de beste smaak.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Bananenbrood-griekse-yoghurt-walnoten-honing-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *