Aubergine lasagne Diner / Recepten

Ik vind aubergines een beetje vreemde dingen. Neem de glanzende maar toch een beetje stroeve buitenkant: als je er zachtjes in knijpt zou je zo geloven dat de binnenkant van piepschuim is. Natuurlijk heb ik wel eens aubergine gegeten in een restaurant, maar zelf bereiden had ik nog nooit gedaan. Hierbij het recept voor twee personen met honger als een paard.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje gezeegde tomaten (500 gram)
  • 1 Vleestomaat
  • ½ groene paprika
  • 1 bol mozzarella (light)
  • 2  el Alpro Cuisine/kookroom
  • Geraspte kaas
  • Verse basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl sambal
  • Peper & zout
  • Olijfolie om in te bakken

Snijd de aubergine in plakken (over de hele lengte) van ongeveer een halve centimeter. Bak de plakken aubergine even in een koekenpan met wat olijfolie. Bak het gehakt rul, wanneer je een goede pan hebt is boter of olie toevoegen niet nodig. Snijd de ui en paprika en bak ze even mee met het gehakt. Snijd in tussentijd de tomaat en mozzarella in dunne plakjes.

Maak een saus met het gehakt en de groente door er het pakje gezeefde tomaten, de kookroom, kruiden, sambal en een geperste knoflook aan toe te voegen. Ik koos ervoor Alpro soya cuisine te gebruiken om de saus romiger te maken, simpelweg omdat dat nog open stond in de koelkast. Aan de saus voegde ik ongeveer 8 (gesneden) blaadjes basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Verdeel een laag saus over de bodem van je ovenschaal, dek vervolgens af met een laag aubergine. Leg daarop de plakjes tomaat en mozzarella, bedek dit met een laag saus. Voeg de laatste plakken aubergine toe en dek af met saus en geraspte kaas. Zet je lasagne nog ongeveer 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
 
Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Eet smakelijk!


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *