Aspergesoep Recepten / Soep

In de supermarkt en restaurants: overal kom je op dit moment asperges tegen. Vandaag kregen we ze op kantoor zelfs als relatiegeschenk! Een leuk initiatief en een stuk gezonder dan een doos bonbons. Gekookte asperges vind ik voor een keer best lekker, maar het is niet dat ik er verzot op ben. Op aspergesoep daarentegen wel! Daarom maakte ik een flinke pan.

Het is ook mogelijk soep te trekken van de schillen en de uiteinden en er een gevulde soep van te maken door bindmiddel toe te voegen. Vaak is aspergesoep wanneer je hem ergens in een horecagelegenheid bestelt gemaakt met veel bindmiddel en room. Mijn recept bevat meer asperges en is dus duurder, maar ook een stuk smaakvoller en gezonder.

Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • ½ bakje Blue Band Finesse voor verrijken
  • 2 kleine bouillonblokjes (voor 500ml water)
  • Water
  • Verse bieslook
  • Peper

Leg de asperges een half uur in een bak koud water. De stengels zuigen zich dan vol en het schillen gaat gemakkelijker. Ik kookte de asperges 6 minuten en liet ze nog 10 minuten nagaren in het warme water. Giet het kookvocht in een maatbeker en vul dit aan met water tot je 750 ml hebt. Snijd de asperges door op 3 cm onder de kop, hou deze kopjes apart. Doe de afgesneden stukken en de 750 ml water terug in de pan. Pureer de asperges met een staafmixer. Voeg de bouillonblokjes toe en breng de soep nog heel even aan de kook. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken toe (crème fraîche kan natuurlijk ook). Doe de kopjes van\ de asperges terug in de pan en voeg peper naar smaak toe. Knip tot slot wat verse bieslook boven je pan.
 
Eet smakelijk!
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
aspergesoep-asperges


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *