Appel-kaneel pannenkoekjes Lunch / Ontbijt / Recepten

Pannenkoeken, ik ben er dol op! Daarom varieer ik ook regelmatig met verschillende recepten. Havermout is mijn favoriete ingrediënt, omdat dit net wat meer bite geeft aan je pannenkoek een veel goede koolhydraten bevat. De koolhydraten in havermout zorgen ervoor dat je voor langere tijd een verzadigd gevoel houdt. Hierbij het recept voor vier appel-kaneel pannenkoekjes.

Ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 60 gr speltmeel
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • kaneel

Meng de havermout, speltmeel, melk en eieren in een beslagkom met een garde. Indien je geen koemelk gebruikt is dit natuurlijk te vervangen door een ander product. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg hem toe aan het beslag. het is belangrijk de appel niet te groot te snijden, dat is onhandig tijdens het bakken. Voeg ongeveer een afgestreken tl kaneel toe. Laat het beslag nog een paar minuutjes staan, dan dikt het een beetje in. Bak de pannenkoekjes in een klein pannetje met wat kokosolie.

Tip: Serveer met wat fruit en evt. honing.

Appel-kaneel pannenkoekjes 2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Marjan Dijkhuizen Says: juni 23, 2015 at 7:11 pm

    Ben 24kilo afgevallen en ben blij met dit recept want heb zo een trek in pannekoeken maar wil ze niet van bloem maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *