Appel crumble Nagerecht / Ontbijt / Recepten

Er verschenen al verschillende crumbles op de site. Heerlijk als nagerecht, maar ook één van de favorieten op zondagochtend. Hierbij mijn nieuwste variant met appel en amandelmeel.

Dit recept is goed voor twee nagerechten of één ontbijtje.

Ingrediënten

  • 2 appels (Elstar)
  • 3 el amandelmeel
  • 1 el cranberries
  • 1 el kokosolie
  • 1 el honing
  • Kaneel

Schil de appels en snijd ze in dunne plakjes. Doe de appels met de cranberries, honing en wat kaneel in een ovenschaal. Roer het geheel goed door. Maak een kruimelig beslag in een kommetje van het amandelmeel en de kokosolie. Doe dit met een vork of met je handen. Verdeel het beslag over de appels. Plaats je ovenschaal 20 tot 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Je kunt de crumble zowel warm als koud eten, het is maar net hoeveel geduld je nog hebt.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

Appel crumble met amandelmeel


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Oooh dit klinkt héérlijk! Ik heb eens amandemeel gebruikt voor koekjes en dit is me niet zo goed bevallen (koekjes waren niet lekker). Kan ik ook gewone meel gebruiken? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *