
Deze koekjes zijn niet Heel Holland bakt waardig, maar daarom wel eenvoudig te bereiden. Weinig ingrediënten en snel klaar dat is meer mijn ding dan iets wat te mooi is om op te eten. De koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen. Met dit recept bak je ongeveer 15 koekjes.
Ingrediënten
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram havermoutmeel
- 4 medjoul dadels
- 1 banaan
- 25 gram gesmolten kokosolie
- 20 gram gehakte amandelen
- Amandelschaafsel
Doe de twee soorten meel in een beslagkom, prak hier de banaan doorheen. Gehakte amandelen het klinkt interessant, maar het geeft zo’n rommel. Eenvoudiger is om met een deegroller over de amandelen te rollen. Voeg de amandelen, kokosolie toe en roer het beslag goed door. Ik gebruikte een bakvorm voor deze koekjes, dit is niet noodzakelijk. Je kunt het beslag ook in kleine hoopjes op een bakplaat met daarop stuk bakpapier scheppen. Top af met een beetje amandelschaafsel. Zet de koekjes 20 tot 25 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Ziet er erg lekker uit ga ze morgen maken, maar ik doe ze in een muffintray. niet de kleinste maar iets groter.
Leuk om te horen!