Aardappelsalade Recepten / Salade

Op zomerse dagen eet ik liever soepen en salades in plaats van een flinke warme maaltijd. Aardappelsalade is volop kant en klaar te koop, maar ook eenvoudig zelf te maken. Een voordeel vind ik dat je zelf de ingrediënten bepaalt en geen enorme hoeveelheden overhoudt zoals met te grote kant-en-klare verpakkingen. Ik maakte aardappelsalade voor twee personen, bij dit gerecht serveerde ik een groene salade met daarin tomaten en pancetta.

Ingrediënten

  • 250 gram vastkokende aardappels
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl azijn
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 lente ui
  • 1 kleine teen knoflook
  • Verse bieslook
  • 1 tl agave siroop
  • 2 tl crème fraîche (optioneel)
  • Mespuntje cayennepeper
  • Peper & zout

Snijd de aardappels in ongeveer even grote stukken en was ze. Ik gebruikte rode en zoete aardappel voor dit recept voor wat extra smaak. Kook de stukjes aardappel, maar let op dat ze niet te gaar worden. Laat de aardappels afkoelen op een bord.

Snijd de lente ui klein, pers de knoflook en knip de bieslook. Meng de Griekse yoghurt, crème fraîche (optioneel), azijn, olijfolie, agave siroop en de cayennepeper. Voeg de lente ui, knoflook en bieslook toe aan de saus. Bewaar eventueel wat bieslook voor je garnering. Meng de aardappels en de saus en zet je aardappelsalade nog minimaal een half uurtje in de koelkast terwijl je zelf nog even van de zon geniet!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Aardappelsalade-griekseyoghurt-zoeteaardappel


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *