Mijn BAG2BAG en ik Inspiratie

Een keer geen recept, maar een verhaal over de zoektocht naar de perfecte handtas. Uiteindelijk hebben we elkaar gevonden en ik ben nog iedere dag blij we samen de deur uit gaan!

Mijn eerste vraag was: ga ik voor een PU tas of koop ik een leren tas? Er is een behoorlijk prijsverschil, maar ook verschil in levensduur. Tijdens mijn studententijd ging ik eigenlijk altijd voor de eerste optie. Je hebt ook erg mooie PU tassen, zelfs grote labels produceren ze. Echter vraag ik me in dat geval af waarom je dus alleen zo veel geld zou gaan betalen voor in feite alleen een merkje, want de materiaalkosten zijn erg laag.

BAG2BAG

Zodra een PU tas beschadigen begint te vertonen – wat nogal snel gebeurt bij de hoekjes – wil ik hem niet meer. Een handtas zegt veel over een persoon, zeker in combinatie met andere eigendommen zoals kleding, schoenen en je mobiel. Dus heb je een half afgebladderde PU tas bij je: ja, dat zegt inderdaad iets over je. En als het niets over jou zegt, zullen anderen wel direct een oordeel hebben. Het is niet zo dat je jezelf in een plaatje moet passen wat anderen gelukkig maakt (ik ga ook wel eens in mijn oude kloffie naar de supermarkt), maar in bepaalde situaties zoals tijdens zakelijk aangelegenheden is het wel belangrijk wat je uitstraalt en om je daar bewust van te zijn.

Met al het bovenstaande in het achterhoofd ben ik verliefd geworden op een cognac kleurige shopper van Bag2Bag, model Santiago. Ik was al tijden op zoek naar een andere tas, maar er was geen tas waarvan ik gelukkig was over de prijs, kwaliteit en de uitstraling. Ik wilde een goede leren tas kopen, omdat ik hem dagelijks vrijwel overal waar ik heen ga bij me heb. Enkel betalen voor een duur label wilde ik niet. De tas mocht niet te saai zijn, maar ook niet te heftig zodat ik hem na een paar maanden weer beu zou zijn. Toen ik de tas voorbij zag komen op internet was het liefde op het eerste gezicht. Ik bleef maar twijfelen, maar de tas ging niet uit mijn hoofd. Dit was hem de perfecte tas. Aangezien ik nog nooit meer dan €25,- had uitgegeven voor een tas was dat het punt waar ik over na moest denken. Over schoenen is me altijd geleerd dat je schoenen moet kopen van goede kwaliteit en dat ze nou eenmaal niet goedkoop zijn. Een half jaar nadat ik eigenaar geworden ben van deze tas kan ik zeggen dat dat met tassen niet anders is. Uiteindelijk had ik wel het geluk dat ik de tas voor mijn verjaardag gekregen heb, maar als dat niet zo zou zijn geweest was hij er ook gekomen.

Het leer van de tas in de loop der tijd door het gebruik eigenlijk alleen maar mooier geworden. Daarnaast is de tas praktisch: hij heeft voldoende vakken met ritsen. Qua formaat oogt de tas niet als hutkoffer, maar heeft behoorlijk wat inhoud. Ook is de lange band erg handig om er bij te hebben voor als je een dagje weg gaat.

Sinds kort ben ik ook in bezit van een bijpassende portemonnee. Oké… hij is groot, maar ook echt alle pasjes passen er in en zelfs mijn telefoon past in het voorvak. Voor wanneer je even geen zin hebt in een grote handtas zit er een handig bandje bij zodat je de portemonnee zelf als tasje kunt gebruiken.

BAG2BAG portemonnee

Een tijdje geleden zag ik dat Bag2Bag bloggers zocht. Natuurlijk liggen tassen niet helemaal in één lijn met mijn blog, maar omdat ik zo enorm enthousiast ben over de tas die ik heb reageerde ik toch. Het bedrijf blijkt zijn oorsprong te hebben in dezelfde gemeente als waar ik woon en daarom besloten we geen emails te sturen, maar gewoon even samen een kopje thee te drinken.

Het werd een super leuk gesprek in een werkkamer vol tassen. Het bedrijf wordt gerund door twee hardwerkende dames, Daphne en Heidi. Ze zijn al jaren collega’s bij een bedrijf wat vloeren verkoopt. Het begon als wild plan om een webshop met tassen te starten. Ze hadden nooit gedacht dat BAG2BAG uit zou groeien tot een goed lopend label. Inmiddels hebben ze vele verkooppunten door het hele land en zelfs in het buitenland. Bag2Bag heeft geen eigen webshop. Dit is een bewuste keuze, omdat ze geen dief willen zijn van hun eigen verkooppunten.

Wat ik daarnaast erg leuk vond om te horen was dat alle tassen nog op papier ontworpen worden en de modellen zelf getest worden. Zo wordt gekeken wat de reacties zijn op een tas door de mensen om Daphne en Heidi heen en of de tas praktisch is in gebruik. Er zijn veel verschillende modellen, dus wie weet is jouw ideale tas ook wel een BAG2BAG.

Ik wil voorop stellen dat geld niet gelukkig maakt, maar ik kan je garanderen dat een investering in een mooie tijdloze tas van goede kwaliteit je toch dagelijks blij maakt!

Liefs Hanneke

Sicilië met mijn Bag2Bag
Dit is een gesponsord bericht, echter veranderd dat niets aan mijn mening over deze producten. Ik was al fan!


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Wat een leuk geschreven! Ik ken het gevoel helemaal, bij mij was het ook liefde op het eerste gezicht en ook nog nooit eerder “zo veel” geld uitgegeven voor een tas. Maar ook nog geen moment spijt gehad! Zo trots en blij met mijn Bag2Bag ❤ nu op zoek naar een B2B portemonnee waar mijn nw telefoon in kan een ik ben helemaal happy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *