Yoghurt-frambozen ijsjes Nagerecht / Recepten

Bij warme dagen hoort ijs! Dit hoeft niet dagelijks een enorm exemplaar te zijn, anders ben je dat zelf na de zomer ook. De ijsvormpjes van IKEA zijn dus prima qua formaat. Ik koos voor frambozen, omdat dit zorgt voor een lekker frisse smaak en wat vitamientjes zijn natuurlijk altijd welkom.

In dit recept gebruik ik zoetstof, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een wat natuurlijker product. Neem volle Griekse yoghurt, een magere variant bevat meer water komt  de smaak niet ten goede.

Ik gebruikte voor dit recept 6 ijsvormpjes met een inhoud van ongeveer 50 ml per stuk.
 
Ingrediënten

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram frambozen (vriezer)
  • Zoetmiddel naar keuze
 
Doe de yoghurt in een schaaltje en breng op smaak met het zoetmiddel. Ben wat royaal met je zoetmiddel, want zodra de yoghurt bevroren is smaakt het net wat minder zoet dan nu. Brokkel de bevroren frambozen boven je yoghurt en schep het een paar keer om. Vul de ijsvormpjes en plaats ze in de vriezer. Dan nu het lastigste gedeelte, wachten…

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Griekse-yoghurt-frambozen-ijsjes-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *