Stoofpeertjes Bijgerechten / Nagerecht / Recepten

Bij kerst horen stoofperen! Als ik aan stoofperen denk, dan denk ik aan lang wachten. Normaal snijd ik de stoofperen al in partjes voor het koken, zodat ze sneller gaar zijn. Aangezien het oog ook wat wil begon ik op mijn vrije dag toch aan missie stoofpeer. Mission accomplished!

Ingrediënten

  • 6 tot 8 stoofperen
  • 125 ml rode wijn
  • 50 ml diksap appel blauwe bes (AH)
  • water
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje

Schil de stoofperen en doe ze in een niet te al te grote pan waar ze net naast elkaar in passen. Voeg de wijn, het diksap, het kaneelstokje en de kruidnagels toe. Voeg vervolgens water toe tot de stoofperen ongeveer onder staan. Laat de peertjes een uur tot anderhalf uur stoven op laag vuur. Prik af en toe voorzichtig of ze al gaar zijn.

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Stoofpeertjes-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *