Saté boemboe met kip, paprika en sperziebonen Diner / Recepten

Deze saté boemboe staat regelmatig op tafel als ik na een werkdag haastje repje een lekkere maaltijd op tafel wil toveren. Om toch een snelle verantwoorde maaltijd op tafel te zetten voer ik vaak de hoeveelheid groente wat op. Dan kan de hoeveelheid koolhydraten wat naar beneden, waardoor het gerecht ook snel wat minder calorieën bevat.

Deze saté boemboe met kip, paprika en sperziebonen is voor twee personen.

 
Ingrediënten

  • 1 grote kipfilet
  • 300 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bakje saté boemboe
  • 1 koffiekopje zilvervliesrijst
  • 1 tl sambal

Zet twee pannetjes water op, waar je de rijst en sperziebonen in kunt doen zodra het water kookt. Snijd de kip in blokjes en bak deze in een wokpan. Snijd de ui en paprika en voeg deze toe aan de kip als de blokjes bruin beginnen te worden. Bak het geheel een paar minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de boemboe en de op verpakking aangegeven hoeveelheid water toe. Laat de saus even goed warm worden. Geef je gerecht wat meer pit met een beetje sambal. Voeg tot slot de sperziebonen toe als ze beet gaar zijn.

Giet de rijst af en het is tijd om aan te vallen!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Sate-boemboe-kip-paprika-sperziebonen-rijst-1saté boemboe


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Lekker zeg! Altijd fijn van die snelle maaltijden vol met groenten. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *