Rabarber-nectarine crumble Nagerecht / Ontbijt / Recepten

Wat er zo fantastisch is aan rabarber? Het is groente, maar toch kun je het eten als fruit. Zo krijg je dus ongemerkt een extra portie groente binnen. Het zure van de rabarber is een perfecte combinatie met het zoete van de nectarine en crumble in dit recept.

Zorg dat je erg rijpe nectarines gebruikt voor dit recept, anders is het gerecht erg zuur. Zijn de nectarines nog niet helemaal rijp? Leg ze een half dagje op de vensterbank in de zon.

 
Ingrediënten

  • 4 stelen rabarber
  • 2 over rijpe nectarines
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 4 el havermout
  • 3 el suiker
  • 30 gram roomboter
  • Snufje kaneel

Was de stelen rabarber en verwijder de stevigste draden aan de buitenkant. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Doe de stukjes rabarber in een ovenschaal met een scheutje water onderin. Snijd de nectarine in kleine stukjes en roer deze door de rabarber. Overrijpe nectarines lekken nogal, dus je kunt ze om niks van het zoete sap verloren te laten gaan het beste snijden boven de ovenschaal.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Kneed de boter, meel, havermout, suiker en kaneel in eens schaaltje, tot er een brokkelig beslag ontstaat. Strooi dit over de rabarber met nectarine en zet dit 30-40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of de rabarber al gaar is voordat je de schaal uit de oven haalt. Dek de crumble indien deze te donker wordt af met een stukje aluminiumfolie.

Laat de crumble minimaal een half uurtje afkoelen zodat je deze lauwwarm serveert. Nog een restje over? Zet het in de koelkast, koud is het namelijk ook erg lekker als ontbijt.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 

Rabarber-nectarine-crumble-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *