Pindakaas-banaan muffins Recepten / Zoete koek

Een dag geen pindakaas (met stukjes pinda), is een dag niet geleefd. Mijn favoriete broodbeleg gecombineerd, met mijn favoriete tussendoortje (bananenbrood) dat kan toch niet anders dan een succes zijn! Ga snel aan de slag om ook zes van deze heerlijke muffins te bakken.

 

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 2 flinke el pindakaas met stukjes pinda
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • Amandelschaafsel (optioneel)

Breek de bananen in stukken en doe de stukken in een beslagkom. Voeg het meel, de pindakaas, ei, vanillesuiker, bakpoeder en kaneel toe. Roer het geheel goed door met een houtenlepel tot je en stevig beslag krijgt. Bespeur je nog kleine stukjes banaan? Helemaal niet erg. Schep het beslag in muffinvormpjes en garneer met wat amandelschaafsel. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Pindakaas-banaan-muffin-2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Banaan en noten of pindakaas is altijd top, zeker in zo’n heerlijk uitziende muffins als die van jou! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *