Perzik-nectarine kwark bites Recepten / Zoete koek

Na allerlei mini ‘no bake’ taartjes, ontbijttaarten en vezelrijke kwarktaarten op mijn timeline voorbij te hebben zien komen wilde ik wel eens een eigen recept ontwikkelen. Een variant waarbij je geen oven nodig hebt, lekker makkelijk. Deze kwarkbites zijn heerlijk bij de koffie, maar ook heel geschikt als ontbijttaartje.

Ingrediënten

  • 500 gram magere perzik kwark
  • 2 nectarines
  • 12 gedroogde dadels
  • 40 gram havermout
  • 25 gram cashewnoten
  • 7 blaadjes gelatine

Zet voordat je dit recept gaat maken de kwark buiten de koelkast, dan is het temperatuurverschil met de gelatine niet zo groot op het moment van mengen. Leg de velletjes gelatine in koud water.

Doe de dadels, cashewnoten en havermout in de keukenmachine. Mix tot de structuur begint te veranderen en er een deeg ontstaat. Neem een browniebakblik en bedek dat met een vel bakpapier. Maak een bodem van het deeg door dit plat te drukken op de bodem van het bakblik. Plakt het deeg erg? Spoel een lepel af met koud water en druk het deeg plat met de bolle kant van de lepel. Zet de bodem van de kwarkbites in de koelkast.

Knijp de velletjes gelatine uit en verwarm ze met drie eetlepels water, zorg dat de gelatine niet gaat koken. Snijd één nectarine in kleine stukjes en doe deze met de kwark in een beslagkom. Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de gelatine door de kwark met een garde. Schep de kwark op de bodem en zet het bakblik minimaal twee uur in de koelkast.

Snijd mooie vierkante bites en beleg met plakjes nectarine.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Perzik-nectarine-kwark-bites-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *