Aubergine met kip, tomaten en pesto-yoghurtsaus uit de oven Diner / Recepten

Steel de show met deze eenvoudige, maar smaakvolle ovenschotel vol met groente. Gerechten met aubergine kunnen heel erg lekker zijn, echter kunnen ze ook vreselijk mislukken. Bij verkeerde bereiding krijgt de aubergine de structuur van piepschuim. Dat kun je op eenvoudige manier voorkomen door de plakken aubergine met zout te bestrooien en even te laten liggen. Het zout onttrekt een deel van het vocht van de aubergines waardoor ze niet taai worden en sneller gaar zijn.

Met dit recept zet je een ovenschotel voor twee personen op tafel. Een gast meer aan tafel? Voeg wat extra kip en nog een halve paprika toe.

Ingrediënten

  • 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 kipfilet
  • 1 aubergine
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 el rode pesto
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl gedroogde tijm
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Vloeibare boter

Was de aubergine en snijd hem in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi beide kanten royaal met zout, laat de plakken een kwartiertje in een vergiet uitlekken. Dep de plakken goed droog met keukenpapier, zo verwijder je ook weer een groot deel van het zout. Voeg aan de rest van het recept geen zout meer toe.

Bak de plakken aubergine in wat vloeibare boter een minuutje aan iedere kant in een koekenpan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en verdeel ze over de bodem van je ovenschaal. Meng de Griekse yoghurt met de pesto, geperste knoflook, 2 tl tijm en wat zwarte peper. Doe de helft van de yoghurtsaus over de kipfilet. Voeg vervolgens de stukjes paprika toe, leg daarop de plakken aubergine, de overige yoghurtsaus en tot slot de tomaten in partjes en de rode ui in (halve) ringen. Bestrooi met nog wat tijm.

Zet de schaal 25-30 minuten in een op 180˚C voorverwarmde oven.

 

Tip: serveer met een paar zoete aardappelfrietjes

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

Ovenschotel-kip-griekse-yoghurt-pesto-aubergine-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *