Ontbijtkoek met amandelen Recepten / Zoete koek

In de winkel kun je veel verschillende varianten ontbijtkoek vinden. Inmiddels is er ook ontbijtkoek te koop met een stuk minder suiker dan de traditionele variant. Wanneer je een smaakje zoekt met noten of rozijnen is daar dan weer geen variant van met een verlaagd suikergehalte. Een goede reden om zelf ontbijtkoek te bakken, het is nog heel eenvoudig ook. Het allerbeste aan zelf bakken is het krokante korstje wat de ontbijtkoek heeft als deze net afgekoeld is!

 
Ingrediënten

  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 200 ml amandelmelk
  • 4 el appelstroop
  • 2 eieren
  • 80 gram amandelen
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout

Maak de amandelen fijn door er met een deegroller overheen te rollen. Leg een klein deel apart om de ontbijtkoek mee te versieren. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng met de mixer tot een glad beslag. Giet het beslag in een (silicone) bakblik, versier met wat amandelen. Bak de ontbijtkoek 25-35 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
 
Natuurlijk het allerlekkerst met een dun laagje boter!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Ontbijtkoek-amandelen-2


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *