Mini appelroosjes Recepten / Zoete koek

Al tijden zag ik van die leuke appelroosjes voorbij komen. Ik kon me niet bedenken hoe ik zoiets zou moeten maken zonder dat de appels breken. Youtube hielp me een eindje op weg, dus ik kon aan de slag een eigen recept te maken. Ik besloot een recept voor zes mini appeltaartjes te maken, zodat je niet nog dagen ‘verplicht’ taart eet.

 

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram havermout
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el citroensap
  • 1 tl kaneel

Was de appels (laat de schil er omheen), snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd er zo dun mogelijke plakjes van. Neem er dus even de tijd voor anders lukt het niet er mooie roosjes van te maken. Doe de appelplakjes in een schaal met drie eetlepels citroensap en giet er kokend water overheen tot de plakjes onder water staan. Laat de appel ongeveer drie minuten in het water staan, als de plakjes een beetje beginnen te verkleuren en zacht worden kun je ze afgieten. Laat de plakjes uitlekken op een droge theedoek.

Doe het meel, havermout, boter (gesmolten), kaneel en vanillesuiker in een beslagkom. Kneed dit tot een mooi deeg, verdeel het vervolgens in zes bolletjes. Neem een muffinbakblik en vet dit in met een beetje boter of baking spray. Leg in ieder vormpje een bolletje deeg en druk dit plat tot je een mooi taartschelpje krijgt. Vul de vormpjes met plakjes appel. Begin aan de buitenkant en werk naar binnen, de plakjes moeten steeds een beetje overlappen.

Bak de appeltaartjes 20-25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

 
Appeltaart-havermout-roosjes-2


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Dat ziet er altijd zo mooi uit he! Ze zijn goed gelukt, lekker hoor!

  2. Awesome post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *