Maaltijdsalade met tonijn, pasta en pesto Diner / Recepten / Salade

Warm weer nodigt niet uit een zware maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast proberen we allemaal (jij ook, wees eerlijk) een klein beetje te denken aan hoe we er in onze badkleding uit zullen zien. Deze maaltijdsalade bevat een behoorlijke portie eiwitten door de cottage cheese, tonijn en het eitje erop.

Ik kies voor volkorenpasta, omdat dit je een langer verzadigd gevoel geeft dan witte pasta. De vezels in de pasta en groente zorgen er samen met de eiwitten voor je een verzadigd gevoel hebt na de maaltijd. Met dit recept zet je twee flinke borden salade op tafel.


Ingrediënten

  • 1½ kopje volkorenpasta
  • 100 gram cottage cheese
  • 1 blikje tonijn in water
  • 2 eieren
  • 10 kleine tomaatjes
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el rode pesto
  • 1 el kappertjes
  • Peper & zout

Zet twee pannetjes water op en kook daarin de pasta en de eieren. Snijd in tussentijd de tomaatjes, paprika en ui in stukjes. Laat de eieren schrikken zodra ze gekookt zijn. Giet de pasta zodra deze gekookt is af en spoel af met koud water totdat de pasta afgekoeld is. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Droog de pan waarin je de pasta gekookt hebt af en doe de pasta er terug in. Voeg de cottage cheese, pesto, kappertjes, ui, paprika en wat peper en zout toe. Roer het geheel goed door elkaar. Giet de tonijn af en schep deze met de sla door de salade. Serveer de salade in twee diepe borden, garneer met wat sla, de tomaatjes en de eieren.

 

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

Maaltijdsalade-pasta-tonijn-tomaat-cottage-cheese-pesto-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *