Vanille kwarktaart met granaatappel in een glaasje Nagerecht / Recepten / Zoete koek

Taarten en toetjes maken is natuurlijk leuk. Het nadeel (of voordeel) is dat je vaak nog dagen ‘verplicht’ taart eet. Vandaag daarom taart voor twee!

Of voor meer, maar dan moet je het recept vermenigvuldigen en/of de glaasjes verkleinen. Kortom improviseer er op los.

Ingrediënten

  • 250 gram magere vanille kwark
  • 80 gram Philadelphia light
  • 3 haverkoekjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 15-20 gram roomboter

Maal de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels er doorheen. Verdeel de koekkruimels over de glaasjes en druk je taartbodem aan. Plaats de glaasjes even in de koelkast.

Meng de kwark, Philadelphia en de vanillesuiker met een mixer op de laagste stand. Voeg het kwarktaart mengsel toe aan het glaasje, voeg tot slot de granaatappelpitjes toe en laat je taartje minimaal een uur opstijven in de koelkast.

 

Tip: Serveer dit als dessert tijdens de feestdagen.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

glaasje-kwarktaart-vanille-granaatappel-1


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Heerlijk, vanille met grantaatappel! En leuk idee om het in zo’n potje te doen.. Ook geen spanning rondom of het wel goed stijf wordt! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *