Kokoskwarktaart met mokkaboontjes en browniebodem Recepten / Zoete koek

Mijn blog bestaat twee jaar, vandaar een extra feestelijk taartje. Natuurlijk wel in stijl, want met (redelijk) verantwoorde ingrediënten. De bodem is gemaakt van zwarte bonen brownie en de vulling van kokoskwark met mokkaboontjes. Daar krijg je trek van toch?

Zoals je na twee jaar recepten kunt verwachten. Een eenvoudig recept met niet al te veel ingrediënten.

Ingrediënten

  • 2 bakjes milde kwark kokos (Campina)
  • 65 gram zwarte bonen (1 mini blikje)
  • 50 gram mokkaboontjes + extra voor garnering
  • 5 dadels
  • 1 ei (maat S)
  • 8 blaadjes gelatine
  • 3 el kokosrasp
  • 2 el hagelslag puur
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • Kokossnippers (optioneel)

Was de zwarte bonen en laat ze goed uitlekken. Doe de zwarte bonen, de dadels, het ei, cacaopoeder en bakpoeder in de keukenmachine en maal tot er een gladde massa ontstaat. Roer de hagelslag er met een lepel doorheen. Giet dit beslag in een ingevette spring vorm van (maximaal) 18 cm. Verdeel het beslag over de bodem. Zet de browniebodem ongeveer 20 minuten in een op 200°C voor verwarmde oven. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen.

Doe de kwark in een beslagkom. Verkruimel de mokkaboontjes met een deegroller en roer dit samen met de kokosrasp door de kwark. Bereid de gelatine zoals op de verpakking staat aangegeven. Roer de gelatine met een garde door de kwark als deze wat afgekoeld is. Schep de kwark op de brownie bodem en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Garneer de taart met mokkaboontjes en kokossnippers.

 

Foto’s: Sam Kuijken Fotografie

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

kokoskwarktaart-mokkaboontjes-brownie-bodem-sam-kuijken-fotografie-1

 


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *