Griesmeelpudding met rood fruit en amandelen Nagerecht / Recepten

Eén van de eerste dingen die ik als kind leerde maken was pudding. Kookpudding uit een pakje of pudding die je met een mixer op moest kloppen. Je hoefde me geen twee keer te vragen of ik misschien wilde helpen, dan was ik in mijn element op mijn krukje aan het aanrecht.

Al eeuwen at ik geen griesmeelpudding meer, van vergeten groente naar vergeten toetjes. Ik ging op jacht naar een pak griesmeel en gaf mijn eigen draai aan het recept van vroeger. De topping van 100% fruit maak het dan toch nog een stuk gezonder dan de zoete rode saus uit een kant-en-klare pudding.

Met dit recept maak je griesmeelpudding voor twee personen.

Ingrediënten

  • 300 ml amandelmelk (gezoet)
  • 30 gram griesmeel
  • 1 kuipje 100% fruit bosvruchten
  • 20 gram amandelen
  • 1 zakje vanillesuiker

Doe de melk in een pannetje en voeg de griesmeel toe. Roer direct goed door met een garde en blijf dit regelmatig herhalen om geen klontjes te krijgen. Verkruimel de amandelen door er met een deegroller overheen te rollen. Voeg als je pudding bijna klaar is ongeveer drie kwart van de amandelen toe aan de pudding, bewaar de rest ter garnering. Doe de pudding in een schaaltje en laat het afkoelen. Zet de pudding bij ongeveer kamertemperatuur in de koelkast.

Keer de pudding voordat hij op tafel gaat om op een bordje. Voeg het rode fruit toe en garneer met de overgebleven amandelen.

 

Eet smakelijk!

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

Griesmeelpudding-rood-fruit-amandelen


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *