Eiwitrijke lemon blondie met cranberries Recepten / Zoete koek

Na de zwarte bonen brownie is het tijd voor een blondie. Wie veel sport moet voldoende eiwitten eten, dat blijf ik een uitdaging vinden. Het toevoegen van peulvruchten aan de maaltijd is daar een hele goede methode voor. Veel soorten bonen vind ik toch nog maar ‘enge’ dingen. Om het maar niet te hebben over de geur als je zo’n blik open trekt. Daarom ben ik er groot fan van om ze te verwerken in allerlei zoete baksel. De voedingswaarden van je tussendoortje zijn dan direct een stuk beter dan wanneer je bloem gebruikt, omdat bonen veel eiwitten en voedingsvezel bevatten.

Om te zorgen voor een zoete smaak en nog wat extra eiwitten voegde ik wat proteïne poeder toe. Ben je niet zo van dit soort supplementen, vervang het door drie el honing.

Ingrediënten

  • 250 gram cannellini bonen (uitgelekt gewicht)
  • 2 eieren
  • 5 el citroensap
  • 2 el lemon curd
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 30 gram eiwitpoeder vanillesmaak
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 3 tl koekkruiden
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • Handje nootjes (optioneel)

Was de cannellini bonen en laat ze uitlekken. Mix alle ingrediënten behalve de cranberries en noten in de keukenmachine of blender. Schep het grootste deel van de cranberries door het beslag en giet het vervolgens in een bakblik. Versier met de laatste cranberries en eventueel met wat noten. Zet je blondie 25-35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter | Instagram

blondie-cannellini-bonen-cranberries-eiwitrijk-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *