Bosvruchten Skyr taart Nagerecht / Recepten / Zoete koek

Lekkere, eenvoudige, snel klaar taart. Kwarktaart klinkt vrij onschuldig, echter bevat het vaak volle kwark en slagroom. Deze taart met Skyr is iets verantwoorder.

Je hebt een springvorm van 22 cm nodig voor dit recept.

Ingrediënten

  • 1000 gram Bosvruchten Skyr
  • 200 gram Philadelphia light
  • 150 gram haverkoekjes
  • 50 gram roomboter
  • 3 el suiker
  • 30 gram pure chocolade snippers
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 gram diepvriesfruit + evt wat extra ter garnering

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en roer de verkruimelde koekjes er doorheen. Bedek er vervolgens de bodem van de springvorm mee, druk de kruimels aan met een lepel. Zet de springvorm met je taartbodem even in de koelkast.

Meng de Skyr, Philadelphia en de suiker in een kom. Bereidt de gelatine zoals op de verpakking staat en roer dit door het Skyr mengsel als het weer op kamertemperatuur is. Schep er tot slot de chocolade snippers en het fruit (ontdooid) doorheen. Schep het Skyr mengsel in de springvorm en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast.

Voeg eventueel nog wat fruit toe ter garnering.

 

Eet smakelijk! ♥

 

Waarschuwing: voor alle mensen die nog steeds denken dat er producten zijn die je oneindig kunt eten zonder aan te komen, helaas!

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

bosvruchten-skyr-taart-3

nde


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *