Super fruit: Blauwe bessen Gezond leven

Deze kleine besjes hebben grootse invloed op je gezondheid! Blauwe bessen zijn één van de gezondste soorten fruit. Deze besjes bevatten veel voedingsstoffen maar weinig calorieën: een mooie combinatie.

Antioxidanten
Het is belangrijk voldoende antioxidanten binnen te krijgen. Ze beschermen ons tegen vrije radicalen (vervuiling van buitenaf afkomstig door processen waarbij verbranding plaats vindt). Deze vrije radicalen dragen bij aan huidveroudering en het ontstaan van kanker. Blauwe bessen bevatten relatief de meeste antioxidanten van alle soorten groente en fruit. Voldoende antioxidanten kunnen helpen bij neutralisatie van de vrije radicalen. Daarnaast hebben de antioxidanten een gunstige invloed op het LDL cholesterol (slechte cholesterol) en op de bloeddruk. Een te hoog LDL cholesterol en te hoge bloeddruk zijn risicofactoren als het gaat om hart- en vaatziekten.

Regelmatig blauwe bessen is wat je hartje begeert

Huid
Blauwe bessen stimuleren de aanmaak van collageen. Deze stof zorgt ervoor dat je huid elastisch en dus jong blijft. Vandaar dat deze stof ook in iedere denkbare crème is toegevoegd. Maar nog beter is dus om je huid te voeden van binnenuit.

Geheugen
Regelmatig eten van blauwe bessen kan het geheugen een boost geven. De flavonoïden in de bessen kan het verouderingsproces van de hersenen vertragen. De flavonoïden zorgen voor betere prestaties op korte termijn en ondersteunen de cognitieve functies. Ook aardbeien bevatten deze flavonoïden. Regelmatig blauwe bessen en aardbeien eten is geen probleem, maar had ik maar voldoende tijd om de ‘Max geheugentrainer’ te kijken om dit zelf te testen…

Blauwe bessen zijn ongeveer vijf dagen te bewaren. Ze worden daarna slap (gaan schimmelen als je lang genoeg wacht) en verliezen hun voedingswaarde. Indien blauwe bessen slecht verkrijgbaar/duur zijn is het kopen van diep gevroren bessen een erg goed alternatief!

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 

Lees ook:

Too late!

 

Applaus voor de avocado!


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *