Gezond eten voor Jip & Janneke Gezond leven

Het is belangrijk dat kinderen in de groei genoeg eten, maar wel van de juiste voedingsstoffen. En dat wat ze eten werkelijk voeding is, niet enkel vulling. De consumentenbond heeft in februari een artikel gepubliceerd over kindertussendoortjes. Vaak bevatten ze te veel vet, suiker en zijn de porties te groot. Daarnaast kwam er gisteren een kindertraktatie aan me voorbij die het aantal kcal bevatte van een hele avondmaaltijd. Dat heeft me aan het denken gezet. Vinden we het gek dat steeds meer mensen overgewicht hebben?!

Wat serveren restaurants voor kinderen? Tomatensoep, friet met snacks, pannenkoek, pasta met een saus zonder groenten. Er zijn maar weinig restaurants die een gezonder alternatief op de kaart hebben staan. Uit eten moet een traktatie blijven en zeker geen gevecht aan tafel. Maar hoe veel aantrekkelijker zijn gezondere producten als ze leuke vormpjes hebben of er poppetjes van zijn gemaakt. Restauranthouder waar is je creativiteit?

Natuurlijk is het ook niet altijd te controleren wat je kind eet. Maar het is wel belangrijk mee te geven wat gezond is. Persoonlijk ben ik niet overtuigd van volledig glutenvrij of suikervrij, maar wel dat men zich bewuster moet worden wat de inname van snelle koolhydraten en suiker met een mens doet. Iedereen wil het beste voor zijn/haar kind. Op lange termijn is zijn de koekjes van zijn/haar favoriete cartoon dat dus niet!

Wie weet doe je jezelf er ook een groot plezier als je zorgt dat je kind gezond eet en minder pieken in de bloedsuikerspiegel heeft!

 

Jip & Janneke

Een interessante website: Kinderen kunnen prima anders eten


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *